Workhops Reisbureau Zonderling met Yasser Ballemans

Gift aan Reisbureau Zonderling

 

Ontdek Drachten zoals je haar nog niet kende!

Een week lang woonde Yasser Ballemans in Reisbureau Zonderling: een gebouwtje op een 7-meter hoge paal. Tijdens zijn verblijf was hij volledig afhankelijk van wat Drachtsters hem kwamen brengen: eten, drinken maar ook verhalen en objecten die te maken hebben met bijzondere plekken in Drachten. En dan specifiek verhalen of herinneringen waarin water een rol speelt. Met deze materialen ging hij aan de slag en maakte hij een tentoonstelling van objecten. Het gebouwtje èn de objecten zijn momenteel te bewonderen in de tentoonstelling Bestemming Drachten 2018 in De Sluisfabriek (nog tot en met 7 oktober 2018).

Door zichzelf letterlijk op afstand te plaatsen wil Yasser zijn positie als vreemdeling in de stad uitvergroten. Maar met de blik van de buitenstaander moedigt hij mensen ook aan opnieuw te kijken naar de vertrouwde omgeving en zo nieuwe ontdekkingen te doen. Als onderdeel van Reisbureau Zonderling organiseert Yasser een serie van drie workshops. Samen met deelnemers verdiept hij zich verder in de bijzondere plekken van Drachten en gaat hij op zoek naar de bestemmingen die nog ontbreken.

Tijdens de workshops, die plaats vinden op 28 september en 5 oktober gaan we op zoek naar nieuwe tips voor het reisbureau! We bedenken manieren om de verhalen voor het reisbureau te verbeelden, trekken Drachten in om de getipte locaties te bezoeken, en gaan aan de slag met het maken van een alternatieve reisgids.

Praktisch:

  • De workshops worden gratis aangeboden
  • Tijdstip in overleg
  • Maximaal 15- 20 deelnemers
  • Locatie: De Sluisfabriek, De Tussendiepen 6 Drachten
  • De workshops worden bij voorkeur in de serie van 3 gevolgd, losse dagen kunnen echter ook geboekt worden
  • Aanmelden: info@taak.me
  • Vervoer dient zelf geregeld te worden

Foto’s Vika Ushkanova