Persberichten

Drachten, 19 juli 2017

Kunstenaars stadsmarkeringen Bestemming Drachten bekend

De selectieprocedures van de kunstenaars voor de stadmarkeringen Bestemming Drachten zijn afgerond. De kunstenaars David Jablonowski, Frank Koolen en Frank Havermans krijgen de opdracht om ontwerpen te maken voor de windrichtingen Noord, Oost en Zuid.

Ontwerp voor West anders

Het ontwikkeltraject voor een stadsmarkering op de ‘Westkop‘ van de Tussendiepen loopt anders. Want wat is er mogelijk op deze locatie waarvan de bestemming deels nog oningevuld is? De kunstenaars RAAAF, Heather & Ivan Morison, Melanie Bonajo en Melle Smets zijn begonnen met een eerste verkenning. In 2018 zijn hun ideeën voor deze bijzondere plek te bekijken in een tentoonstelling in de Sluisfabriek op de Tussendiepen.

22, 23 en 24 september ontdekkingstocht West

Ondertussen werken Refunc (Denis Oudendijk), William Speakman, Yasser Ballemans en Henk Hofstra hun plannen uit voor een avontuurlijke tocht naar West op 22, 23 en 24 september 2017. Hiermee raken Drachtsters bekend met de mogelijkheden die de Westkop biedt. Deze tocht is een opmaat voor het programma dat de gemeente in 2018 wil ontwikkelen om de Westkop verder te openen voor Drachten.

Imago van Drachten versterken

Met het kunstproject ‘Kunstplan Bestemming Drachten’ wil de gemeente Smallingerland het imago van Drachten versterken: Drachten de innovatieve, kennis- en cultuurstad. Gedurende twee jaar wordt in co-creatie met de stad gewerkt aan permanente state of the art kunstwerken die de grenzen van de stad markeren in de vier windrichtingen. Om deze ontwerpen daadwerkelijk te realiseren, zal sponsor- en fondsenwerving ingezet worden.

Kunstplan Bestemming Drachten

Het bureau TAAK schreef in opdracht van de Gemeente Smallingerland het kunstplan dat de titel kreeg: Bestemming Drachten. Het idee van een reis ligt aan dit plan ten grondslag. Innovatief en ondernemend: kenmerken die zijn ingebakken in het Drachtster DNA.
 

Meer informatie:

Gemeente Smallingerland:

Merit Prins, afd. Communicatie

0512-581234

communicatie@smallingerland.nl