Over

Bestemming Drachten

De Gemeente Smallingerland werkt momenteel aan een ambitieus plan. In de vier windrichtingen, bij de belangrijkste toegangswegen naar Drachten, komen eigentijdse stadsmarkeringen. Gedurende twee jaar wordt in co-creatie met de stad gewerkt aan tijdelijke èn permanente state of the art kunstwerken die de stad een nieuw aanzien zullen geven.

In vroeger tijden markeerden stadspoorten de grenzen van de stad. Tegenwoordig is de overgang tussen stad en platteland minder duidelijk. Met bijzondere stadsmarkeringen wil Drachten herkenbaar worden, en als bestemming onderscheidend en attractief.

TAAK schreef in opdracht van de Gemeente Smallingerland het kunstplan dat de titel kreeg: Bestemming Drachten. Ten grondslag aan het plan ligt het idee van de reis. Innovatief en ondernemend, deze kenmerken zijn ingebakken in het Drachtster DNA. Van traditie naar vernieuwing, van maakindustrie naar Smart Industry, op weg naar een duurzame toekomst. Een stad waar van alles te ontdekken valt, een stad die niet stil staat. Deze ontwikkelingen die zo bepalend zijn voor de identiteit van Drachten, werden vertaald naar kunstopdrachten. Onderwerpen die horen bij reizen: dromen, onderweg zijn, ontmoeten, avontuur en toekomst, worden per locatie door kunstenaars vertaald naar een kunstwerk. Zij verdiepen zich in de geschiedenis van de plek, en halen de lokale potentie en betekenis naar boven.

Lees het volledige kunstplan hier