Drijvend kunstwerk It Eilân te water!

 

Vrijdag 7 september 2018, 16.45 uur

Locatie: Loswal 1, Drachten (achter de Brandweerkazerne)

Op vrijdag 7 september 2018 wordt het drijvende kunstwerk It Eilân van Henk Hofstra feestelijk te water gelaten. Vervolgens zal het sculptuureiland aanmeren op verschillende locaties. De tewaterlating is de start voor de gesprekken over de gebiedsontwikkeling van het Waterfront.

U bent van harte welkom om de tewaterlating van It Eilân aan te moedigen en het eerste gesprek bij te wonen. Het programma start vrijdag 7 september om 16.45 uur met muziek en drankjes, op de kade achter Brandweerkazerne Drachten, aan de Loswal 1. De kunstenaar vertelt hier over zijn werk en er is een toelichting op de plannen rondom de gebiedsontwikkeling van het Waterfront.

Henk Hofstra is één van de vier kunstenaars die gevraagd is voor locatie West van Bestemming Drachten. Hofstra werd uitgenodigd een impuls te geven aan de ontwikkeling van Waterfront Drachten door zijn visie op de toekomst van Drachten te verbeelden. De vraag hoe het Waterfront vorm moet krijgen, stelde Henk Hofstra echter het liefst aan de Drachtster zelf. Daarom organiseerde hij een serie workshops tijdens de tentoonstelling Bestemming Drachten 2018 in De Sluisfabriek, waarin hij iedereen uitnodigde samen met hem te bouwen aan beelden voor de toekomst. Er werd geknutseld, gezaagd, geboetseerd en geschilderd aan een grote drijvende driedimensionale collage waarin alle ideeën zijn verwerkt.

Tot 7 september is het kunstwerk nog te zien in de tentoonstelling Bestemming Drachten 2018 in De Sluisfabriek. Daarna zal It Eilân vanaf het water zichtbaar zijn en op verschillende locaties in het Waterfrontgebied aanmeren.

Met speciale dank aan: BOLT transport